11 de novembre 2009

DEBAT SOBRE L'IMPOST DE SUCCESSIONS

El passat dia 10 de novembre d’enguany, es va celebrar a la sala d’actes del Casal Pere Quart de Sabadell, un conferència col·loqui sobre l’Impost de Successions, també anomenat el Peatge de la Mort o el Tribut de la Vergonya. L'acte tenia el suport de la Unió Catalanista de Sabadell que el va difondre entre els seus membres. Més de 200 persones van omplir completament la sala.

Va presentar l’acte el Sr. Manel Pagès i Panadès, president de l’Associació Sabadell Memorial, el qual va dir que calia suprimir aquest Impost pel bé de Catalunya i dels catalans. Va denunciar al Govern de la Generalitat per la seva actitud de dir que el trauran, però que no fan res per treure’l amb un partit polític minoritari que no el vol suprimir, amb arguments falsos i enganyosos.

El Sr Quintana va fer una exhaustiva exposició tècnica d’aquest Impost. Ajudat per un Power Point va mostrar els gràfics i les xifres que demostren la discriminació que pateix Catalunya respecte a les altres Comunitats Autònomes que o no paguen o que pràcticament no paguen res. També la ruïna que per molts fills o cònjuges comporta una herència producte del treball i de l’estalvi. Al rigor jurídic de l’exposició, i el gran interès mostrat pels assistents, va seguir un interessant col·loqui, que va mostrar l’enorme indignació i rebuig que aquest Impost desperta.