25 de setembre 2011

INFORMACIÓ I DEBAT 2011-2012

Benvolguts amics:

Sabadell en aquests últims anys, ha sofert una degradació en tots els àmbits, tan en paràmetres relatius com absoluts. Ha deixat de ser una ciutat industrial per convertir-se en una ciutat dormitori. Del reconeixement internacional hem passat al desconeixement de Sabadell dels propis sabadellencs. D’un alt nivell cultural hem avançat envers la vulgaritat subvencionada. El passat de Sabadell ha quedat colgat pel desconeixement de la joventut i la indiferència general. Els únics que han millorat substancialment, en aquests temps, han estat els governants municipals.

Davant d’aquest panorama desolador, l’ASM ha programat un nou cicle de conferències que intenta conscienciar als sabadellencs sobre la necessitat de canviar aquesta dinàmica nefasta, que ens aboca a la mediocritat dels col·lectius que obliden les seves arrels, malmeten la capacitat creadora i acaben perdent la seva identitat.

Manel Pagès i Panadès
President
__________________________________________________________________

L’ASM, us convida al inici del cicle
INFORMACIÓ I DEBAT 2011-2012

PASSAT, PRESENT I FUTUR DE SABADELL
en la formació de Catalunya

El dijous 6 d’octubre d’enguany, a 2/4 de 8 del vespre al Casal Pere Quart de Sabadell, amb la conferència

Sabadell una vila de mercat en la Catalunya medieval

L’establiment del mercadal. L’urbanisme singular d’una vila murada. Prosperitat del món urbà: comerç i artesanat. Aportació de Sabadell en la formació de l’’Estat Català i la Nació Catalana. La invasió i el Decret de Nova Planta. Els signes d’identitat, la Bandera de Sabadell. La Llengua.

La conferencia anirà a càrrec de

N’Albert Roig i Deulofeu

Llicenciat en Filosofia i Lletres, historiador medievalista català i arqueòleg. Estudis d’actuació integral sobre el patrimoni històrico- cultural. Codirector de l’empresa d’estudis i patrimoni ARRAGO, SL. Autor de “La vila medieval de Sabadell(segles XI i XVI) “ Quaderns d’Arqueologia.

Finalitzat l’acte, anirem a sopar al Restaurant del Mercat, on comentarem la conferència.

Els interessats haurien de comunicar-ho al 93 716 1440 o enviar un E-Mail a l’ASM