12 d’abril 2010

El full de ruta cap a la independència


Presentació del llibre d’en Manel Pagès i Panadès


El proppassat dijous 8 d’abril, es va celebrar al casal Pere Quart de Sabadell, la conferència i presentació del llibre, “Full de Ruta cap a la Independència” amb el subtítol de “Catalunya entre la ignorància i el coneixement” d’en Manel Pagès i Panadès amb pròleg d’en Joan Laporta i Estruch.

La presentació de l’acte va anar a càrrec de Àlex Fenoll i Cruells, d’Òmnium Cultural de Sabadell i fou seguit amb molta atenció per més d’una cinquantena de persones.

En Manel Pagès i Panadès, de l’Associació Catalana de Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans i President de l’ASM, va fer la sinopsi del seu assaig dient que ha tractat d’escriure un llibre didàctic, entenedor i amè. Recorda en els primers capítols que l’Estat Català es va formar fa més de mil anys i que en fa 296 va ser destruït a sang i a foc, pels exèrcits francesos i espanyols. Constata més endavant que el principal enemic de Catalunya és l’Estat espanyol i a partir del Catalanisme de la Renaixença, formula el Catalanisme de la Independència. Assenyala que els nostres drets es basen en la història i en la voluntat popular i no en cap Constitució. Denúncia el genocidi cultural, l’espoli i l’asfíxia econòmica que impunement ens sotmeten els Governs de Madrid. Exposa la necessitat de modificar el rumb i els límits de la via autonòmica i fer-ne un instrument d’emancipació. Per la defensa dels interessos de Catalunya i dels Catalans, reivindica el dret de la Nació Catalana, a posseir el corresponent Estat. Expressa el deure de continuar la tasca de la Renaixença i la responsabilitat d’iniciar la Reconquesta de l’Estat Català. Emfasitza la importància d’Internet en aquests afers i finalment descriu amb claredat, senzillesa i rigor, els passos necessaris per aconseguir aquests objectius.
En acabar l’exposició dels motius que l’ha portat a escriure aquest llibre, tant el mateix Sr. Pagès com el Sr. Fenoll van contestar a les qüestions que li foren presentades per moltes de les persones assistents i amb aquest col•loqui es va tancar l’acte.

Secretariat de la Associació Sabadell Memorial