22 de juliol 2017

In memòriam

El dilluns 17 de gener, a l’edat de 77 anys ens va deixar en Lluis Marquès i Villacampa, un dels socis fundadors de l’Associació Sabadell Memorial. Des del record pel company desaparegut, aquesta Associació vol deixar constància del seu treball dins la Junta Directiva, que va realitzar amb la mateixa tenacitat i fermesa que ha suportat la seva malaltia.

El Lluís va lluitar sempre per millorar Sabadell i Catalunya des de molt diferents àmbits. Ho va fer com a regidor per Convergència i Unió a l’ajuntament del 1983 al 1987, posant al servei de la ciutat tota la seva estima pel nostre país. Fou membre de la Junta de l’Acadèmica Catòlica on col·laborà per tirar endavant aquesta centenària entitat sabadellenca que aixopluga dins la seva seu del carrer Sant Joan a moltes i variades entitats socials i culturals de la ciutat .

Els seus coneixements del món tèxtil, adquirits treballant com a químic tintorer, el van motivar per col·laborar, juntament amb altres companys de professió, a la creació i desenvolupament de l’Associació de Tècnics Tèxtils, entitat que va aconseguir reunir una important col·lecció de mostraris del tèxtil llaner, exposada fa uns mesos al Museu d’Història de Sabadell.

Des de la Junta Directiva de l’Associació Sabadell Memorial, fou un dels membres que més va lluitar, colze a colze amb nostre recentment desaparegut President en Manel Pagès, per fer entrar en raó als diferents Governs municipals, fins aconseguir abaixar les taxes de renovació de les concessió dels nínxols i tombes del Cementiri Municipal i més endavant per modificar-ne els terminis, en benefici de les persones de mes edat. Va treballar també per promoure i defensar la creació del Museu Tèxtil de la Llana al Vapor Pissit i més recentment en la reivindicació per recuperar el desaparegut templet modernista de la plaça del Dr.Robert, que tants sabadellencs enyorem.

L’acte fúnebre celebrat a l’arxiprestal de Sant Fèlix va aplegar als seus familiars, amics i coneguts, que ompliren de gom a gom l’església, palesant la consideració ciutadana que el Lluís ha merescut a Sabadell.

Els amics i companys que hem tingut la sort de treballat a prop seu gaudint del seu sentit de l’humor i de la seva bonhomia, des d’aquí volem valorar la seva labor i el seu esperit lluitador que ha mantingut fins els darrers moments, i per això el recordarem sempre. Descansi en pau.

Junta Directiva de l’Associació Sabadell Memorial                                       
Juliol del 2017